Oplossingen.

Naast projectwerk bij onze klanten heeft Aptus ook enkele end-to-end oplossingen ontwikkeld. Deze oplossingen worden ingezet om een antwoord te bieden op een bepaalde problematiek.  

Zo hebben we enerzijds High-Five die inzet op duurzame verplaatsingen en MobiCount die inzet op het aanbieden van “open” mobiliteitsdata. De HeatDisplay daarentegen werd dan weer in het leven geroepen als een Corona-oplossing.

Onze oplossingen

High-Five

High-Five is een oplossing die gebruik maakt van 3 specifieke ingrediënten om kinderen te stimuleren om zich duurzaam, gezond en veilig naar school te verplaatsen. We maken gebruik van technologie, koppelen dit met gamification technieken en voeden dat met het enthousiasme van onze community manager.

Kinderen die naar school stappen krijgen een armbandje met een NFC-chip. Ze kunnen op weg naar school een fysieke High-Five doen aan een High-Five module of paal. Kinderen die met de fiets komen krijgen een fietstag die automatisch geregistreerd wordt als ze binnenrijden aan de fietsenstalling.  Stappen of trappen staat gelijk aan muntjes die individueel kunnen ingewisseld worden voor een beloning of die tellen mee voor de groepsuitdagingen.

Ontdek High-Five  

MobiCount

Meten is weten, ook in het geval van mobiliteit is dat heel belangrijk. MobiCount is een product-range die gebruik maakt van verschillende soorten technologie die ervoor zorgt  dat inzichten in de mobiliteitsstromen zichtbaar worden.

MobiCount bestaat in 3 technologie varianten. Enerzijds is er de “radar”, die gaat voertuigen tellen, de richting bepalen alsook de snelheid en type voertuig. De “vision” variant daarentegen maakt gebruik van slimme AI algoritmes die camerabeelden, on the edge (bij de camera zelf dus), gaat vertalen naar inzichten. Denk maar aan het monitoren van een kruispunt, een overweg, .. Als laatste is er de “magnetische sensor” die in de grond bevestigd wordt. Deze gaat voertuigen tellen alsook classificeren.

Ontdek MobiCount  

Heat display

De heat display is uitgerust met een infrarood temperatuursensor die afwijkende waardes van medewerkers en bezoekers detecteert.

Bij een bezoek worden mensen verzocht door deze display te gaan. Op dat moment wordt er een temperatuurmeting uitgevoerd via een warmtesensor. Alle feedback komt op een overzichtelijke display. Het toestel is touch-less, dus alle handelingen gebeuren automatisch.

Wanneer de sensor een anomalie vaststelt, geeft hij hier melding van aan de persoon die bijvoorbeeld de receptie bemant. Deze kan een extra meting bij de bezoeker uitvoeren met een infraroodtoestel.

De display is beschikbaar in 3 uitvoeringen, gaande van een vaste wand tot een volledige “walk-trough”.

Ontdek de Heat-Display