Smart City.

Een Smart City, de slimme stad van de toekomst. Er zijn zoveel mogelijkheden. Net daarom positioneert Aptus zich als trusted advisor. Zie ons als een partner waar lokale overheden kunnen op rekenen. Een partner die begeleidt in het traject van idee tot technische realisatie en opvolging.

We hebben tonnen ervaring met onze eigen producten (High-Five en MobiCount) maar weten ook wat de markt te bieden heeft.

Elke lokale overheid kan slim worden

Meer fietsers

Hoe meer fietsers er in het straatbeeld rondrijden, hoe kleiner de kans op ongevallen met auto’s. Dat is een van de opvallende conclusies van een nieuw onderzoek van de Universiteit Gent. Een duidelijke opportuniteit dus.

Minder zoekverkeer

Slimme technologie kan ervoor zorgen dat je real-time inzicht krijgt in het mobiliteitsbeeld. Op basis daarvan kunnen voertuigen dynamisch geleid worden doorheen de stad op zoek naar onderandere vrije parkingplaatsen.

Beter afvalbeheer

Je kent ze wel, de overvolle vuilbakken. Technologie kan real-time inzichten leveren en ervoor zorgen dat ophalingen efficiënt gebeuren. Geen onnodige verplaatsingen meer voor vuilbakken die niet vol zijn.

Meer sporters

Een slimme stad met vitale burgers. Wat als slimme technologie kan helpen om de burgers in beweging te brengen? Gamification en technologie combineren om hen sportieve uitdagingen voor te schotelen.

Gezondere leefomgeving

Luchtkwaliteit, fijnstof, .. er valt iets over te zeggen. Technologie maakt het perfect mogelijk om deze informatie heel fijnmazig te verkrijgen. Koppel dat met mobiliteitsdata en je krijgt inzichten in de gezondheid van de leefomgeving.

Veiligere (school) omgevingen

Veilige omgevingen met minder voertuigen. Een belangrijke peiler in verschillende meerjarenplannen van steden en gemeenten. Verschillende technologische mogelijkheden bestaan om dit probleem aan te pakken.

Hoe we het aanpakken?

Inspireren

Op basis van het het meerjarenplan of relevante uitdagingen helpen we mee nadenken wat de meerwaarde van technologie kan zijn. Wordt er een specifieke oplossing gezocht? Wordt er gekeken naar een Smart City platform? Op zoek naar de juist technologie? We got you covered!

We kunnen dat op verschillende manieren faciliteiten. Neem gerust contact met ons op even de koppen samen te steken.

Implementeren

Daar ligt onze sterkte. Het Aptus team is in staat om verschillende oplossingen aan te bieden en deze volledig op te zetten. We doen de installatie van technologie, de koppeling, eventuele integraties, ondersteuning achteraf.

Ons doel is om lokale besturen de tools aan te bieden die voor hen relevant zijn. De waarde van deze tools zit hem in de data en de manier waarop deze slim gecombineerd wordt.

Begeleiden

Een smart city bouwen stopt niet na het implementeren van één oplossing. Met Aptus willen we steden en gemeenten op lange termijn begeleiden in de technologische (re)volutie en vinden het heel uitdagend om daarin gechallenged te worden.

Door onze marktkennis zijn wij in staat om de juiste langetermijnvisies uit te tekenen die in lijn liggen met het strategisch beleid.

Ook een Smart City worden? Laat ons even babbelen 

Duurzame Ontwikkelingsdoelen

De SDG’s (Sustainable Development Goals of Duurzame Ontwikkelingsdoelen) zijn zeventien doelen om van de wereld een betere plek te maken in 2030. Wij als Aptus geloven dat technologische innovaties een meerwaarde kunnen bieden om die verschillende doelen te behalen. Als we onze oplossing High-Five onder de loep nemen zien we dat dit een initiatief is die 4 SDG’s omvat. Een duurzame slimme stad. Iets waar we allemaal van dromen, toch?

Enkele van onze "Smart City" projecten

No items found.

Zij werken al samen ons

Let’s talk!

Authier Degryse
Smart City Sales & BDM
+32 497 63 05 69
authier@aptus.be
Trotse partner van