Wij zijn Aptus.

Uw partner in slimme technologie.

Wij maken publieke en private organisaties slimmer op basis van innovatieve digitale services en technologie.

Meenstesteenweg 449
BE-8501 Bissegem

Waar blinken wij in uit?

Internet of Things
Internet of Things maakt de brug tussen de fysieke en de digitale wereld. Technologie inzetten om te meten, te weten en te leren. Aptus heeft ervaring met het maken van de brug tussen de fysieke en de digitale wereld op basis van hardware en software.
Slimme elektronica
Ons hardware-team heeft ervaring en diepgaande kennis rond de ontwikkeling van op-maat elektronica waarbij de focus ligt op batterijgevoede en zonne-energie gedreven toepassen. Hoe kleiner en hoe meer low-power, hoe liever we het hebben.
ML & Vision AI
Machine Learning en Artificial Intelligence op basis van beelden zorgt ervoor dat we pixels kunnen vertalen naar inzichten. Dit combineren we graag met een edge-processing device die deze intelligentie beheert. Detectie van objecten, mensen, patronen detecteren, .. de mogelijkheden zijn legio.
Cloud, web, mobile & APIs
Met Aptus bouwen we performante en schaalbare applicaties op basis van het Microsoft Azure eco-systeem, zowel micro-service architecturen als volledig serverless.Deze applicaties worden veelal gebouwd met technologieën zoals ReactJS en React Native, NodeJS, GraphQL.
Edge computing & 5G
We zien een trend dat meer en meer logica naar “the edge” verplaatst wordt. Aptus zet edge computing heel actief in bij verschillende projecten waar het management volledig afgehandeld wordt door Azure IoT Edge en IoT Central. Zowel industrieel (OPC-UA), automotive (Can-bus) als lokale dataverwerking doen we met plezier "on-the-edge".

Laat je inspireren.

Ontdek deze case

Q-Masquerade

Q-masquerade, Tinder in de fysieke wereld op basis van wetenschappelijk onderbouwde match-making. Een slim masker die jouw gesprekspartner leert kennen en kijkt of jullie matchen. Klein, low-power en slim. Zo hebben we het graag!

Ontdek deze case

Zilvermeer

Technology used in a smart way in the world of recreational domains. On the one hand for the smart management of electricity on the campsite and on the other hand for the smart control of the level pumps in the lake.

Waar kunnen wij van dienst zijn?

Smart Business
>  Ontdek meer
Smart business is onze term voor de mix van technologieën die we gebruiken om (bedrijfs)processen te automatiseren en slimme machines/apparaten te maken met behulp van IoT, intelligente PLC-automatisering, Vision (AI) en Edge, samen met goede fundamentele softwareontwikkeling.

Digitaal transformeren van organisaties. Zo kan je het ook noemen. We doen dit voor verschillende sectoren. Denk maar aan “Industrie 4.0, Smart Logistics, Smart Manufacturing, Smart Port, Automotive, Smart Utilities”.

Op een simpele manier uitgelegd gaan we technologie inzetten om verschillende zaken te detecteren. We gebruiken camera's, sensoren, gateways, PLC's, kiosken. We hebben daarvoor trouwens een strategisch partnership met Nedap en Phoenix Contact. We koppelen uiteraard ook met bestaande infrastructuur zoals weegbruggen. Daarnaast zijn we in staat om dingen lokaal aan te sturen (slagbomen, verlichting) en dit met een volledig beheer in de cloud via Microsoft Azure. Daarnaast voorzien we ook applicative (web)software om alle inzichten te presenteren die nodig zijn.
Smart City
>  Ontdek meer
Een Smart City, de slimme stad van de toekomst. Er zijn heel wat mogelijkheden. Net daarom positioneert Aptus zich als trusted advisor. Zie ons als een partner waar lokale overheden kunnen op rekenen. Een partner die begeleidt in het traject van idee tot technische realisatie en opvolging.

Een smart city is een plaats waar verschillende technologische oplossingen samenkomen om het leven van bewoners te verbeteren. Duurzaamheid is een belangrijke driver voor de meeste smart cities. Je komt daarbij al heel snel bij de term "SDG" (Sustainable Development Goals) die zeventien doelen bevat om van de wereld een betere plek te maken in 2030. Als Aptus geloven we heel sterk dat technologische innovaties een meerwaarde kunnen bieden om die verschillende doelen te behalen.

We hebben tonnen ervaring met onze eigen producten (High-Five en MobiCount) maar weten ook wat de markt te bieden heeft.
Smart Healthcare
>  Ontdek meer
Ons zorgsysteem staat onder druk en heeft nood aan nieuwe inzichten. De technologische evolutie kan hierbij helpen om handelingen te automatiseren en de dienstverlening te herdefiniëren. Zorgberoepen en -taken krijgen een nieuwe invulling, de zorgorganisatie van de toekomst krijgt een andere opdracht.

Hoe wij kijken naar de digitale zorg van de toekomst? We zien daar een twee-ledig antwoord. Enerzijds kan technologische innovatie een grote meerwaarde betekenen op vlak van de zorgorganisatie (efficiëntie, patient-flow, ..) maar anderzijds moeten we ook voldoende aandacht hebben aan de menselijke kant van de zorg.

Denk maar aan de trends rond de verschuiving van reactieve zorg naar proactieve zorg. Zorgen dat je gezond blijft in plaats van te genezen. Maar ook het langer zelfstandig thuiswonen (AAL). Technologie kan op ieder van deze vlakken een belangrijke rol spelen. Zolang tech & touch maar hand in hand gaan!

Enkele van onze lieftallige klanten.

#weareaptus