Vyncke

Een slimme "data-processing" omgeving die real-time inzichten biedt aan Vyncke en de eindklant

Bedrijf
Vyncke
Technologieën
Microsoft Azure, ReactJS, TSI, Azure functions

Case

Vyncke is een dynamisch toonaangevend familiebedrijf dat is uitgegroeid tot een wereldwijde speler van schone energietechnologie. Vyncke is wereldwijd gevestigd en heeft meer dan 400 ‘Vynckeneers’ in dienst. Dit energietechnologie bedrijf plaats bij hun klanten (wereldwijd zijn dit er ondertussen al over de 4000!) verbrandingsinstallaties. Op die manier kan de klant in de verbrandingsinstallaties afval verbranden en daaruit energie winnen.

Vyncke trok aan de bel bij Aptus met de vraag of we de verbrandingsinstallaties die voorzien zijn met sensoren niet slimmer konden maken. In een biomassa installatie zijn al snel 2500 variabelen aanwezig. Deze sensoren sturen elk om de 10 seconde data door. Bij een installatie met 2500 variabelen hebben we in 1 uur al 900.000 datapunten. We hebben het hier over héél wat data dat we moeten capteren.

We ontwikkelden een platform waarbij de verschillende parameters op 1 centraal punt gevisualiseerd werden. Ook voorzien we de mogelijkheid om rapporten te kunnen nemen van elke sensor van een machine. Deze kan je dan weer vergelijken met andere. De bedoeling is om de verschillende data vlot en duidelijk op te volgen. Een logboek hebben we voorzien om de alarmen op 1 overzichtelijke plaats weer te geven. Er is ook de mogelijkheid om extra notities bij te voegen. De grote hoeveelheid data wouden we visualiseren in een overzichtelijk platform. Er werd nauw nagedacht om dit zo gebruiksvriendelijk mogelijk te maken.

Behind the scene's!

Wil je meer weten hoe we dit technisch hebben aangepakt? Sander, onze backend developer, vertelt in een blog hoe hij deze uitdaging heeft aangepakt!

http://bit.ly/techvyncke

Heb je ook een uitdaging voor ons?  

Ontdek nog meer leuke projecten