Unilin

Een slimme showroomkast die inzet op de (digitale) klantenbeleving

Bedrijf
Unilin
Technologieën
PWA, ReactJS, dynamische LED-sturing, Wifi-connectiviteit

Case

Unilin werd in de jaren 60 opgericht door een veertigtal vlasboeren. Sindsdien is het uitgegroeid tot een wereldspeler in de vloerindustrie, vooral gekend van Quick-Step vloeren. Ondertussen telt de onderneming al over de 5000 medewerkers en heeft het een jaarlijkse omzet van over de 1,59 Miljard. Unilin kan je onder ander vinden in Wielsbeke (HQ), Amerika en Rusland. Unilin staat bekend voor een innovatief bedrijf dat altijd dat stapje voor wilt zijn bij concurrenten.

Unilin, die een grote showroom heeft in Wielsbeke, droomde van een op en top merkbeleving in de showroom voor de potentiële klant. Als klant ken je wel het gevoel. Je gaat naar een vloerbedekkingswinkel en je moet 100 laden open trekken voor de perfecte vloer jouw tegel, euh pad kruist.

Op voorhand heb je als klant meestal een idee voor ogen van wat je wél en wat je hélemaal niet wilt . Je wilt bijvoorbeeld een lichte of donkere vloer. Je wilt rustiek of toch liever neutraal en je weet in welke ruimte deze vloer moet komen. Als je deze zaken allemaal op voorhand weet waarom moet je dan nog 100 lades opentrekken?

Oplossing

Maak kennis met de slimme showroom kast!

  1. In de showroom hangt een tablet. De klant tikt zijn voorkeuren aan. Het kleur van de vloer, de ruimte waar hij komt, brede of smakke planken, grote groeven of smalle enzovoort!
  2. Aan de hand van deze voorkeuren gaat er bij de vloeren die in aanmerking komen een ledje branden.

Op die manier kan de klant veel gerichter, sneller en op een meer 'spelende' manier de geschikte vloer kiezen.

We waren opzoek naar een beleving voor de klant. De klant op een leuke, gerichte en spelende manier de voor hen geschikte vloer laten ontdekken. Met de ledjes die oplichten krijg je een beloningseffect en bij het verlaten van de showroom is het dit dat de klant blijft herinneren.

Heb je ook een uitdaging voor ons?  

Ontdek nog meer leuke projecten