QelviQ Smart Winecooler

QelviQ is een product van Kellvin en werd opgericht door top ondernemer Xavier Verellen. Met QelviQ wou Kellvin iets op de markt brengen dat nog niet eerder bestond. Een mix van artificiële intelligentie, iot en een knap staaltje hardware, zo werd QelviQ geboren.

Bedrijf
QelviQ
Technologieën
React Native, Bluetooth, WiFi, PCB design

Case

Een aantal jaar geleden, want ja een product op de markt brengen vergt heel wat tijd, kwam Xavier bij ons aankloppen. Hij zocht een partij die hem kon ondersteunen bij zijn wildste dromen. Xavier is een wijn liefhebber in hart en nieren en besloot hier een stap verder in te gaan. Als echte liefhebber merkte hij op dat heel veel goede wijnen niet tot hun recht kwamen door de verkeerde serveer temperatuur.

Wat doet de slimme wijnkoeler?

De slimme wijnkoeler heeft een, in de cloud, wijngids van over de 300.000 wijnen! Via de gratis app scan je het wijnetiket en de wijnkoeler stelt automatisch de juiste temperatuur in.

Hoe werkt het?

De wijnkoeler werkt via Bluetooth en kan zo verbinding maken met je smartphone. De tekst op het etiket wordt door artificiële intelligentie gelezen, waarna in een database van 300.000 wijnen een match gezocht wordt.

Heb je een wijn die niet in de database staat? Dan kan je 24/7 de raad inschakelen van een echte sommelier. Hij/zij bekijkt jouw doorgestuurde etiket en bezorgt jou de ideale serveertemperatuur.

De rol van Aptus

De wijnkoeler werkt via Bluetooth en kan zo verbinding maken met je smartphone. Aptus stond in de voor de volledig elektronica engineering.

Heb je ook een uitdaging voor ons?  

Ontdek nog meer leuke projecten