Q-Masquerade

Q-masquerade, Tinder in de fysieke wereld op basis van wetenschappelijk onderbouwde match-making

Bedrijf
Twice & Q-Music
Technologieën
Custom hardware, IR, BLE, React Native, ReactJS

Case

Twice is een eventbureau dat gekend staat voor hun vernieuwde ideeën en creatieve concepten. Ze zijn de link tussen droom en daad. Bij Twice is het onmogelijke mogelijk. Ze mogen heel wat gekende bedrijven bij hun referenties rekenen. Daar hoort Q-music ook bij. Voor een event dat Q-Music wou organiseren hadden ze onze expertise nodig. Expertise dat ze zelf niet in huis hadden.

Live Tinder! Swipe links, swipe rechts… Iedereen kent ongetwijfeld de datingapp Tinder. Wat als we deze digitale toepassing omzetten naar een live-versie? Met dit idee speelde Twice en Q-music. Voor dit buitengewoon idee aan te pakken hadden ze in house al heel wat kennis opgedaan. Toch ontbrak het ‘hardware’ luik. Toen kwam de expertise van Aptus in the picture.

De deelnemers krijgen op voorhand een uitgebreide vragenlijst die ze moeten invullen. Aan de hand van wat ze invullen, berekent de computer met een uitzonderlijk en ingewikkeld algoritme de matchen. Deze matchen werden op het hardware masker, dat wij ook helemaal ontwikkelde, geplaatst. De rest laten we over aan Cupido.

We ontvingen meer dan 18 000 inschrijvingen. Daaruit koos Q-music 300 willekeurige uitverkorenen. Deze 300 gelukzakken werden uitgenodigd op het (gratis) event en mochten opzoek naar hun matchen. Het event werd heel positief onthaald en verscheen mooi in de pers. Of er een volgende editie komt is zéker niet uitgesloten.

De rol van Aptus

Hardware

  • We zorgden voor de hardware. De hardware was het belangrijkste onderdeel van het event. We zaten met verschillende uitdagingen die 1 voor 1 zijn gelukt. Ook was de uitdaging om de hardware zo klein en licht mogelijk te maken, aangezien je het masker draagt. We zochten hiervoor naar specifieke betrouwbare leveranciers
  • Aptus zorgde voor het ontwerp van de behuizing waar de hardware in bevestigd werd. Deze 300 behuizingen werden door onze in house 3D printer geprint.

Software

  • Wij verzorgden de inschrijvingspagina met bijhorende vragenlijst. De vragenlijst met bijhorend algoritme werd samen met een deskundige, van het programma Blind Getrouwd, opgesteld.
  • Na het einde van de inschrijvingsdatum hebben wij de matchen berekend.
  • De matchen werden op het event ingeladen op het masker. Daarvoor verzagen we een applicatie op de handheld. Zo konden de hostessen vlot werken en ontstonden er geen lange wachtrijen.

Het project had heel wat raakvlakken met onze expertises. We genoten er dan ook van om onze tanden erin te zetten en uitgedaagd te worden!

Pers

De Q-Masqurade was een groot succes. Met alleen maar lachende gezichten en een bijzondere sfeer. Benieuwd? Neem een kijkje op volgende links.

https://www.youtube.com/watch?v=soY2uoYDi7Y

https://www.hln.be/showbizz/qmusic-wil-singles-op-gemaskerd-bal-koppelen-met-vragenlijst-van-blind-getrouwd-experts~adc13ba7/

https://www.hln.be/showbizz/video-vrijgezellen-vinden-hun-match-dankzij-groene-lichtjes-op-q-masquerade~adef1b0a/

Heb je ook een uitdaging voor ons?  

Ontdek nog meer leuke projecten