Kind & Gezin

Aaron, digitaal aanmeldingssysteem voor kinderopvanglocaties.

Bedrijf
Kind en Gezin
Technologieën
PWA, ReactJS, schaalbare cloud architectuur, QR-code

Case

Kind en Gezin is een agentschap van de Vlaamse overheid. Het heeft als opdracht om actief bij te dragen tot het welzijn van jonge kinderen en hun gezinnen. Het nieuwe groeipakket dat sinds 1 januari 2019 actief is, behoort ook tot Kind en Gezin.

Sinds 1 januari 2019 is het Groeipakket actief. Het Groeipakket omvat bijvoorbeeld de vroegere kinderbijslag. Zo krijg je maandelijks ook een kinderopvangtoeslag als je kind naar een kinderopvang gaat waar geen berekening wordt gemaakt op basis van jouw inkomen. Dit bedrag wordt berekend op de maandelijkse aanwezigheid van jouw kapoen in een opvanglocatie.

Kind en Gezin wou registratieplatform dat voor iedereen vlot toegankelijk is. Een registratiesysteem dat op een eenvoudige manier alle gegevens verzameld en maandelijks automatisch doorstuurt naar Kind en Gezin zodat zij de toeslag heel eenvoudig kunnen berekenen. Omdat er in sommige opvanglocaties geen betrouwbare internetverbinding is of soms helemaal geen internet aanwezig is. Was er ook de vraag om AARON volledig offline te laten werken.

Voor deze case kozen we voor een PWA (progressieve webapplicatie). Omdat dit zonder veel extra moeite op elk toestel werkt. Het heeft ook het voordeel dat het geen updates nodig heeft die door de gebruiker geïnstalleerd dient te worden.

Maar hoe werkt AARON nu concreet? Hoe wordt het onthaald bij de kinderopvanglocaties? Je kan het allemaal zien in dit iets langer dan 1 minuut durend filmpje.

Heb je ook een uitdaging voor ons?  

Ontdek nog meer leuke projecten