Galloo Recycling

Bedrijf
Galloo
Technologieën
LoRa netwerk, GPS, ReactJS, PWA, rugged handheld

Case

Galloo werd opgericht in 1939 en is een recyclage bedrijf dat behoort tot de belangrijkste recyclagebedrijven van ferro- en non-ferrometalen in West-Europa. Galloo heeft filialen in België, Frankrijk en Zeeuws-Vlaanderen en is een vaste waarde in deze sector. Concreet zet het in om op een ecologische manier te recycleren. Zo gaan ze afvalproducten om zetten in secondaire grondstoffen. Galloo is een onderneming die blijft groeien, innoveren en digitaliseren.

Case

Het logistieke proces bij Galloo verliep tot voor kort nog volledig manueel. Dit ging gepaard met veel bijhorende offline documenten. Het was het ideale moment om dit proces te digitaliseren.

Oplossing

We kregen de hele logistieke flow van van Galloo voorgeschoteld. Daarmee gingen we aan de slag om dit zoveel mogelijk te digitaliseren en automatiseren.

Hoe hebben we dit aangepakt?

Op de Galloo site liggen stapels. De stapels zijn echte hopen met een welbepaald soort afval. De vrachtwagenchauffeur die de site oprijdt gaat eerst over de weegbrug. Vervolgens krijgt hij een weegbon aan het onthaal. Met de weegbon rijdt hij verder op de site en laat hij zijn weegbon door de bevoegde wielladerchauffeur scannen. Door een PWA  die we hebben ontwikkeld weet de wielladerchauffeur waar de lading mag worden gelegd. Ook wordt de locatie van de stapel opgeslagen, zo heeft de wielladerchauffeur een overzicht van alle ladingen en kan hij deze blijven opvolgen.

Ook hebben we een admin gedeelte voorzien. Daarin is er een overzicht van alle contracten (= afspraken met de leveranciers). Het is ook de plaats waar alle stapels op een overzichtelijke manier worden voorgesteld. Per stapel worden meerdere interessante data voorgesteld. Zoals gewicht, de verwerkingsstatus, de locatie waar het op de site gelokaliseerd is en over welk materiaal het gaat.

Hardware

De locatie van elke stapel weet je niet zomaar. Hiervoor voorzien we een robuuste gps-tag die tegen een slag en stoot kan. Deze tag wordt op een standaard bij de stapels geplaatst. Bij een nieuwe stapel scant de wielladerchauffeur de stapel en voegt enkele relevante informatie toe. Vervolgens kan hij de tag waarnemen op zijn plattegrond en kunnen er nieuwe ladingen toegevoegd worden.

Heb je ook een uitdaging voor ons?  

Ontdek nog meer leuke projecten