Energy Lab Connect

Energy Lab biedt professionele testing & coaching in haar sportlabo's, via het online platform MyEnergyLab.be en via apps zoals Start 2 Run, Hardlopen met Evy en Yoga met Evy. Via haar corporate wellbeing services helpt Energy Lab bedrijven om een geïntegreerd en duurzaam gezondheidsbeleid uit te bouwen, ondersteund door unieke online en offline activaties, interactieve workshops, inspirerende keynotes en gevarieerde sport events.

Bedrijf
Energy Lab
Technologieën
Azure, AKS, ReactJS, MongoDB, wearables

Case

Energy Lab kwam naar Aptus met de vraag om een ​​platform te bouwen om groepssporten in bedrijven te stimuleren. Ze droomden van een levendige gemeenschap waar je punten kan sparen door uitdagingen te voltooien. Daarnaast moet het gemakkelijk zijn om aan (groeps) evenementen deel te nemen en leuke prijzen te winnen. Dit alles niet voor 1 klant maar ze willen dit uitrollen naar heel wat andere bedrijven. Denk hiervoor aan een NN, Baloise, Aveve en nog zoveel meer!

Het ontwikkelen van een gezondheidsplatform was voor ons geen onbekend terrein. Voor een andere kant hadden we dit pad al even bewandeld. Met 'Energy Lab Connect' creëerden we een gebruiksvriendelijk en toegankelijk platform om werknemers in bedrijven actiever te maken. Ze kunnen dit doen op basis van trainingsprogramma's en sportieve uitdagingen waarin ze het tegen elkaar opnemen, individueel of in teamverband. Bedrijven die dat wensen, kunnen ook voedingsadvies koppelen om hun mensen aan te moedigen een gezonde levensstijl na te streven. Dit generieke platform kan door Energy Lab voor elk bedrijf worden aangepast, afhankelijk van de specifieke vereisten.

We hebben ervoor gezorgd dat de informatie van externe platforms (Garmin, Fitbit, Strava, Runkeeper, Start2Run en Moves) moeiteloos kan worden opgehaald en doorgestuurd kan worden naar het Energy Lab Connect platform. Je kan dus jouw favoriete activity tracker blijven dragen!

Door deel te nemen aan uitdagingen kan je in de platformen punten sparen. Deze punten kan je dan vervolgens inruilen voor (sportieve) prijzen. Dit uitwerken vroeg heel wat talent van onze Aptus'ers.

De sterktes?

  • Microservices-architectuur op basis van Docker, Kubernetes die worden uitgevoerd op de Microsoft Azure Cloud
  • Intelligente processen die op NodeJS worden uitgevoerd
  • Configureerbare en multi-tenant front-end applicatie op basis van ReactJ's
  • Geautomatiseerd testen
  • Prestatie monitoring
Heb je ook een uitdaging voor ons?  

Ontdek nog meer leuke projecten